Nieuws Groenlipmossel - Telegraaf d.d. 27 januari

 Nieuws Groenlipmossel - Telegraaf d.d. 27 januari

Onderstaand citaat is een stuk uit De Telegraaf van 27-01-2018. Door Hortence Chen

Voor de volledige tekst, zie:

https://www.telegraaf.nl/vrij/1591754/vitamines-uit-een-potje

"Zo ook de 51-jarige Monique uit Nieuwegein die zich een jaar geleden in voedingssupplementen begon te verdiepen. „Ik stond in de winkel en dacht: wat nu? Welke vitamines en mineralen gebruik ik waarvoor? En neem ik dan tabletten, capsules of druppels? Als ik op internet naar antwoorden zocht, vond ik een wirwar aan informatie.”

Een gesprek met een vriendin die erin thuis is, bood meer duidelijkheid. „Zij vertelde dat het vanwege mijn leeftijd verstandig is om extra vitamine D, magnesium en calcium te slikken om spieren en botten sterk te houden. Dat advies heb ik opgevolgd”, zegt Monique.

Het is daar echter niet bij gebleven, want de vijftiger slikt sinds kort ook de nog redelijk onbekende groenlipmossel. Terwijl zij met de drie genoemde voedingsstoffen haar algehele gezondheid op peil wil houden, probeert ze met capsules van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel artroseklachten zoveel mogelijk te bestrijden.

„Ik heb al vijf jaar lichte artrose in mijn knie. Helaas: hoe ouder ik word, hoe gevoeliger”, zegt de Vinkeveense. „Onlangs las ik dat groenlipmossel tegen de pijn zou helpen.” Monique zegt zeker verschil te merken. „Minder stijfheid en minder pijn. De tweede trap omhoog gaat me makkelijker af”, klinkt het jubelend.

Maar de pijn is niet weg. Monique slikt daarom ook glucosamine, een smeermiddel voor je gewrichten dat je lichaam minder aanmaakt naarmate je ouder wordt. „Het is misschien dubbelop, maar ik wil zo graag van die pijn af dat ik dit ook een kans wil geven.”

Zij benadrukt dat ze haar verstand erbij houdt. Nuchter: „Zo’n groenlipmossel is natuurlijk geen wondermiddel. Ik let dus nog altijd op mijn voeding en probeer zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast sport ik met een fysiotherapeut.”

 

artikel